Brrr... het is koud. Wat kun je doen om TIJDELIJK de geluidsoverlast van je warmtepomp te verminderen?

Brrr... het is koud. Wat kun je doen om TIJDELIJK de geluidsoverlast van je warmtepomp te verminderen?

Wij zijn benieuwd... Houdt uw warmtepomp het huis warm in deze koude dagen?  

Dat is natuurlijk wel te hopen! Want duurzaam wonen zou uw comfort natuurlijk niet in de weg moeten staan. 

Omdat veel warmtepompen nu op maximaal vermogen draaien zien we ook dat de geluidsoverlast veel hoger is op zo'n koude dagen. 

In deze blog geven we een paar tips hoe u de geluidsoverlast van uw warmtepomp tijdelijk kunt aanpakken (de kou houdt namelijk nog een paar dagen aan):

  • Schep vooral geen sneeuw rondom uw warmtepomp. Sneeuw absorbeert geluid vrij goed, dus laat het vooral liggen
  • Als uw systeem flink is overdimensioneerd kunt u overwegen om de silent mode aan te zetten. Dit is alleen in de meeste gevallen niet mogelijk, omdat uw warmtepomp dan minder vermogen heeft, iets wat in deze kou juist hard nodig is. Doe dit dus alleen als u weet dat uw systeem dit aan kan (zodat het niet te koud wordt in huis)
  • Ervaren uw buren vooral de overlast? Geef ze een chocolaatje (of iets anders lekkers op zo'n koude dagen) en laat ze weten dat jullie hopen dat dat de overlast zal verlichten. Ons advies: Doe hetzelfde als uw vrouw vooral de overlast ervaart ;) 

Sorry, ECHTE oplossingen zijn dit natuurlijk niet, maar wie weet helpt dit om deze koude dagen door te komen zonder al teveel geluidsoverlast. 

Als u de geluidsoverlast van uw warmtepomp voor goed wilt aanpakken, dan is de meest structurele oplossing het plaatsen van een akoestische omkasting.

Plan nu uw gratis adviesgesprek in, en we komen - als de grootste sneeuw weer weg is - geheel vrijblijvend naar u toe. In dit gesprek bespreken we wat u het beste kunt doen aan de overlast van uw warmtepomp. Natuurlijk komen we niet onaangekondigd bij u langs, we plannen we dit bezoek vooraf altijd met u in. 

>>> Plan gratis adviesgesprek in >>>


Laat een reactie of vraag achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.