landelijk wonen in alle rust

Duurzame ombouw warmtepomp

De route van Reducd richting co2 positieve warmtepomp geluidskasten

Een Built to Last geluidskast voor uw warmtepomp

Bij Reducd geloven we dat kwaliteit & duurzaamheid hand in hand gaan. Daarom ontwikkelen we onze omkasting daarom volledig volgens het Built to Last principe: De Reducd geluidsreducerende omkasting wordt volledig lokaal gemaakt met zoveel mogelijk gerecyclde materialen. En kwaliteit staat altijd op nummer 1.

Geluiddempende warmtepomp kast, volgens de filosofie van Patagonia:

Gerecyclede materialen | Made in NL | Hoogwaardige kwaliteit

B-corp certificering warmtepomp omkasting

work in progress

B-Corp certificering

Omdat we bij Reducd duidelijk willen maken dat 'duurzaamheid' niet alleen een marketing verhaal is, maar echt in ons DNA zit, zijn we momenteel bezig met een B-Corp certificering. Als we gecertificeerd zijn dan laten we je dit natuurlijk weten

uitleg
Geluidskast warmtepomp gemaakt van duurzame materialen

In de ontwikkeling van de Reducd warmtepomp omkasting maken we gebruik van duurzame materialen.

Zo bestaat de Reducd suskast voor zo’n 50% uit gerecyclede materialen. Het akoestisch schuim uit onze omkasting is namelijk volledig gerecycled. 

Daarnaast is de gehele omhuizing van de omkasting gemaakt van Magnelis. In vergelijking met ander gegalvaniseerd staal is de productie van dit staal minder belastend voor het milieu. En daarnaast is de levensduur van dit metaal ook vele malen hoger, maar dit lichten we verder toe onder het kopje “Hoogwaardige kwaliteit”. 

Ga naar onze producten om de CO2 uitstoot per type omkasting te vinden.

eenvoudig te installeren suskast warmtepomp
uitleg
Reducd warmtepomp kasten, made in NL

Een andere pijler hoe het Reducd lukt om de meest duurzame suskast op de markt te brengen is door ons gehele productieproces lokaal te houden. Dit betekent dat onze gehele omkasting (inclusief producten van toeleveranciers) in Nederland wordt geproduceerd.
We hebben geen samenwerking met overzeese bedrijven. 
Hierdoor zijn we zeker van een hoogwaardige kwaliteitminimaal transport, en goede arbeidsomstandigheden voor de medewerkers in de gehele productieketen.

Een bijkomend voordeel is dat we als Reducd hierdoor een korte levertijd kunnen bieden aan onze klant. 

uitleg
Suskast van hoogwaardige kwaliteit

Duurzaamheid houdt niet op bij het gebruik van gerecyclede materialen. Net als Patagonia geloven wij dat de échte duurzaamheidswinst te behalen valt door het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige producten. Daarom zijn wel fel tegen het veelvoorkomende Built to Fail principe. De Reducd omkasting is ontwikkelt met een Built to Last filosofie: 

De stalen omhuizing van de Reducd omkasting is gemaakt van Magnelis. Dit metaal heeft een zeer lange levensduur – het is 10x meer corrossiebestendig dan andere typen gegalvaniseerd staal. Daarnaast heeft het een zelfherstellend vermogen waardoor de kans op roest nog kverder wordt verkleind.

Deze focus op kwaliteit passen we ook toe op alle andere onderdelen en processtappen (denk hierbij aan de stormklemmen en het poedercoaten). 

Magnelis van REDUCD suskast

Vragen? Bel ons op: 06-23041849

En we helpen u direct!

We zijn van ma t/m za van 08:00-20:00u bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer.

Wilt u liever door ons gebeld worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter en we nemen - geheel vrijblijvend - contact met u op.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bomenplant project in Portugal van REDUCD

Op weg naar co2 positief

Carbon offsetting van onze suskasten

De volgende stap in Reducd's duurzaamheidsplan is het carbon offsetten van onze gehele uitstoot d.m.v. het planten van bomen.

Op dit moment zijn we bezig met een pilot in Portugal (zie foto). Later meer hierover.