Reducd banner

Stille warmtepomp

lees hier meer over de geluidsdempende werking van de Reducd omkastingen

Eindelijk weer rustig slapen door de Reducd suskast voor uw warmtepomp

De voornaamste reden waarom veel mensen een warmtepomp omkasting aan wil schaffen is voor de geluidsreducerende werking. Men ervaart zelf geluidsoverlast van de (zwembad) warmtepomp of airco, of de buren ervaren de overlast.
Door de zeer sterke geluidsdemping van de Reducd suskast is deze overlast verleden tijd. De rust keert weer terug. 

Een wereld van verschil

Met zo'n 14 dB(A) geluidsreductie neemt de Reducd suskast ongeveer 70% van het waargenomen geluid weg

geluidsoverlast warmtepomp

zorgeloos genieten

Reducd neemt de overlast weg

Van slapeloze nachten en discussies met de buren naar zorgeloos genieten met de Reducd geluidsdempende omkastingen voor uw (zwembad) warmtepomp

Uitleg
Hoe dempt de Reducd suskast het geluid?

In de basis maakt de geluidsreducerende omkasting van Reducd gebruik van twee geluidsdempende principes, namelijk de volgende:

Demping door absorptie
Doordat de suskast van de binnenkant bekleed is met akoestische wol worden de geluidsgolven die de warmtepomp produceerd (voornamelijk afkomstig van de ventilator en de compressor) opgenomen door de akoestische wol.

Demping door massa
Een tweede manier waarop de Reducd warmtepomp omkasting zorgt voor geluidsdemping is d.m.v. demping door massa. De Reducd warmtepomp omkastingen zijn gemaakt uit degelijk (en daarmee ook zwaar) materiaal. Bij geluidsisolatie door het gebruik van massa geldt het principe van de Massawet, namelijk: Hoe zwaarder het materiaal hoe beter de geluidsdemping. Dit principe is met name van toepassing op luchtgeluid. In veel gevallen valt de geluidsoverlast die een warmtepomp produceert in deze categorie. Het luchtgeluid kan de zware Reducd suskast minder makkelijk in trilling brengen dan een lichtere omkasting.

Reducd suskast demping geluid
stil
Uitleg
Hoeveel geluidsreductie door Reducd suskast?

De Reducd airco of warmtepomp omkasting reduceert het geluid van uw warmtepomp of airco met zo’n 14 dB(A). Een reductie van 14 dB(A) betekent een afname van 75% van het geluid. 
Na het plaatsen van een Reducd omkasting wordt de geluidsoverlast vrijwel altijd volledig weggenomen én voldoet u aan de strengere geluidsnormen. 

In bovenstaande tekst spreken we over “zo’n” 14 dB(A). Dit is omdat de precieze demping van een suskast is afhankelijk van het geluidsprofiel van uw warmtepomp of airco unit. Met 14 dB(A) geluidsreductie zitten we aan de voorzichtige kant.  

Geluidsrapport ontvangen?

Wilt u graag meer weten over de geluidsdemping van de Reducd warmtepomp omkastingen?
Door op onderstaande link te klikken ontvangt u het onafhankelijke testrapport in uw mail.

Vragen? Bel ons op: 06-23041849

En we helpen u direct!

We zijn van ma t/m za van 08:00-20:00u bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer.

Wilt u liever door ons gebeld worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter en we nemen - geheel vrijblijvend - contact met u op.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.