Waar plaats je een warmtepomp? Een aantal tips

Geluidsadvies voorafgaand aan plaatsing warmtepomp

De (hybride) warmtepomp wint in populariteit. Een erg goede ontwikkeling richting het gasvrij wonen. Helaas zorgt een toename van het aantal warmtepompen ook voor meer geluidsoverlast. Gelukkig is hier iets aan te doen. Een van de manieren om de warmtepomp geluidsoverlast te minimaliseren -en om te voldoen aan de regelgeving- is het kiezen van een geschikte locatie voor je warmtepomp. Lees in deze blog waar je op moet letten bij het plaatsen van een warmtepomp.

Waar plaats je een warmtepomp?

Omdat warmtepompen voor geluidsoverlast kunnen zorgen, adviseren wij om goed na te denken over de plek waar je een warmtepomp plaatst. Denk hierbij niet alleen aan de afstand tot bijvoorbeeld je buren of je slaapkamer, maar ook bijvoorbeeld aan eventuele schuurtjes of schuttingen die geluid kunnen weerkaatsen, of aan de trillingen die de warmtepomp via de muurophanging uitstraalt.

Geluidsadvies voorafgaand aan plaatsing van je warmtepomp

Op basis van onze ervaring rondom geluidsoverlast van warmtepompen is ons sterke advies om niet te lichtzinnig te denken over de geluidsoverlast van je warmtepomp na plaatsing.
In deze blog geven we je tips hoe je dit het beste aan kunt pakken:

1. Vraag je installateur om advies voor de locatie i.v.m. eventuele geluidsoverlast

Helaas zien we dat in veel gevallen dat installateurs het probleem van geluidsoverlast onderschatten, of hier niet voldoende ervaring mee hebben om je goed te adviseren. Indien dit ook bij jou het geval is, kijk dan of de volgende tips je kunnen helpen.

2. Vul de “Rekentool geluid van buiten opgestelde installaties voor warmte- en koudeopwekking” van de overheid in

Via deze rekentool kan je controleren of de locatie die je voor ogen hebt voldoet aan de aangescherpte regelgeving.
Indien je hulp wil bij het invullen van deze tool dan adviseren wij je om contact op te nemen geluidsexperts, zij kunnen je hierbij helpen. 

3. Vraag advies van een geluidsexpert

Onze laatste tip is om contact op te nemen met een geluidsexpert om er zeker van te zijn dat je je warmtepomp op de meest geschikte locatie plaatst.
Bij Reducd hebben we veel ervaring met de geluidsoverlast van warmtepompen. Je kunt daarom altijd contact met ons opnemen en dan geven wij je telefonisch advies voor het bepalen van de beste locatie van je (hybride) warmtepomp. Indien we je niet telefonisch kunnen voorzien van voldoende advies, dan kunnen we je ook doorverwijzen naar een erkend geluidsexpert waar wij regelmatig mee samen werken (veel ervaring op dit gebied).


Vragen? Bel Reducd op: 06-23041849

En we helpen u direct!

We zijn van ma t/m za van 08:00-20:00u bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer.

Wilt u liever door ons gebeld worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter en we nemen - geheel vrijblijvend - contact met u op.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.