Waar kan ik mijn warmtepomp het beste plaatsen?

Geluidsadvies voorafgaand aan plaatsing warmtepomp

De (hybride) warmtepomp wint in populariteit. Een erg goede ontwikkeling richting het gasvrij wonen. Helaas zorgt een toename van het aantal warmtepompen ook voor meer geluidsoverlast. Gelukkig is hier iets aan te doen. Een van de manieren om de warmtepomp geluidsoverlast te minimaliseren -en om te voldoen aan de regelgeving- is het kiezen van een geschikte locatie voor uw warmtepomp. Lees in deze blog waar u op moet letten bij het plaatsen van een warmtepomp.

Het plaatsen van warmtepompen

Omdat warmtepompen voor geluidsoverlast kunnen zorgen, adviseren wij om goed na te denken over de plek waar u een warmtepomp plaatst. Denk hierbij niet alleen aan de afstand tot bijvoorbeeld uw buren of uw slaapkamer, maar ook bijvoorbeeld aan eventuele schuurtjes of schuttingen die geluid kunnen weerkaatsen, of aan de trillingen die de warmtepomp via de muurophanging uitstraalt.

Geluidsadvies voorafgaand aan plaatsing van uw warmtepomp

Op basis van onze ervaring rondom geluidsoverlast van warmtepompen is ons sterke advies om niet te lichtzinnig te denken over de geluidsoverlast van uw warmtepomp na plaatsing.
In deze blog geven we u tips hoe u dit het beste aan kunt pakken:

1. Vraag uw installateur om advies voor de locatie i.v.m. eventuele geluidsoverlast

Helaas zien we dat in veel gevallen dat installateurs het probleem van geluidsoverlast onderschatten, of hier niet voldoende ervaring mee hebben om u goed te adviseren. Indien dit ook bij u het geval is, kijk dan of de volgende tips u kunnen helpen.

2. Vul de “Rekentool geluid van buiten opgestelde installaties voor warmte- en koudeopwekking” van de overheid in

Via deze rekentool kunt u controleren of de locatie die u voor ogen heeft voldoet aan de aangescherpte regelgeving.
Indien u hulp wil bij het invullen van deze tool dan adviseren wij u om contact op te nemen geluidsexperts, zij kunnen u hierbij helpen. 

3. Vraag advies van een geluidsexpert

Onze laatste tip is om contact op te nemen met een geluidsexpert om er zeker van te zijn dat u uw wartempomp op de meest geschikte locatie plaatst.
Bij Reducd hebben we veel ervaring met de geluidsoverlast van warmtepompen. U kunt daarom altijd contact met ons opnemen en dan geven wij u telefonisch advies voor het bepalen van de beste locatie van uw (hybride) warmtepomp. Indien we u niet telefonisch kunnen voorzien van voldoende advies, dan kunnen we u ook doorverwijzen naar een erkend geluidsexpert waar wij regelmatig mee samen werken (veel ervaring op dit gebied).


Vragen? Bel Reducd op: 06-23041849

En we helpen u direct!

We zijn van ma t/m za van 08:00-20:00u bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer.

Wilt u liever door ons gebeld worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter en we nemen - geheel vrijblijvend - contact met u op.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.